Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Je leeft wat langer als je steeds dezelfde dokters hebt...


Uit een overzicht van tientallen onderzoeken in verschillende landen is gebleken dat patiënten langer leven als ze steeds dezelfde artsen hebben, zowel in de huisartsenpraktijk als in het ziekenhuis. Waarschijnlijk komt dat omdat een vaste arts beter op de hoogte is van de gezondheidstoestand van zijn of haar patiënten, en die gezondheid dus beter kan bewaken.
Lees verder »

Gezond dik bestaat niet


Dikke, maar verder gezonde vrouwen (zonder diabetes, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol) lopen toch een hoger risico op hart en vaatziekten dan vrouwen met een normaal gewicht en een goede gezondheid. Dat blijkt uit een studie waarin Amerikaanse vrouwen drie decennia (tussen 1980 en 2010) zijn gevolgd.
Lees verder »

NPA accreditering voor zowel praktijk als apotheek!


Op 15 februari 2018 is er in Usquert weer een audit geweest van de NPA, de NHG Praktijk Accreditering. De Huisartsenpraktijk Usquert is apotheekhoudend, en is weer gevisiteerd door de NPA voor het 'huisarts-gedeelte' èn het 'apotheekgedeelte'. De Huisartsenpraktijk Usquert heeft opnieuw getoond het keurmerk 'NPA-geaccrediteerd' te mogen voeren, voor zowel het huisartsgedeelte als het apotheekgedeelte.
Lees verder »

Kinderartsen slaan alarm om knoopcelbatterij


Kinderartsen slaan alarm over de heftige, soms dodelijke gevolgen die het inslikken van een kleine batterij kan hebben. Alleen al vorige week belandden drie kinderen met ernstige verwondingen in het Erasmus MC (Bron: Algemeen Dagblad)
Lees verder »

Solidariteit om zorgkosten van anderen te dragen neemt af


Nederlanders worden minder solidair. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de barometer Solidariteit in het Nederlandse Zorgstelsel die het Nivel samenstelde. Deze barometer geeft inzicht in de betalingsbereidheid van de Nederlandse bevolking voor zorgkosten van anderen.
Lees verder »

Suiker op de wond...


Suiker kan uitstekend helpen om wonden goed te laten genezen. De behandeling van wonden met suiker wordt opnieuw onderzocht. In Engeland wordt suiker(-pasta) trouwens al vele jaren toegepast bij wondbehandeling.
Lees verder »

Helpt yoga bij depressie?


In de Verenigde Staten lijken ze het antwoord te hebben gevonden, yoga helpt bij een depressie. Dat schrijven onderzoekers van Harvard en de universiteit van Boston in een nieuwe studie.
Lees verder »

De powernap...


Van een dutje of powernap kun je enorm opknappen. Het is bewezen dat een dutje je lichaam en geest verbazingwekkend goed verfrissen. Powernaps kunnen dus ook handig zijn in situaties waarbij men door omstandigheden niet langdurig kan slapen.
Lees verder »

ADHD-medicatie lijdt niet tot schadelijke effecten


ADHD-medicatie leidt op lange termijn niet tot schadelijke effecten op de ontwikkeling van het brein van kinderen. Bovendien blijkt dat kinderen met ADHD die medicatie gebruiken dezelfde ontwikkeling laten zien in hun gedrag als kinderen met ADHD die geen medicatie gebruiken. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Lizanne Schweren van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten